Een goede schaatsles

Wanneer is een schaatsles ook een goede? Aangezien we het over een lés hebben, kan je ervan uitgaan dat er iets geleerd wordt, namelijk de schaatsbeweging. Na een goede schaatsles zal een cursist tevreden en met een glimlach weer van het ijs stappen. Dat is niet alleen afhankelijk van of je wat hebt geleerd. Je kan een uur lang college geven over bijvoorbeeld techniek en inspanning, en een hele hoop leren, maar je moet vooral ook oefenen, inspannen. Tijdens een schaatsles moet natuurlijk geschaatst worden! Cursisten komen ook naar de schaatsbaan voor een sportieve uitdaging.
Verder heb je nog een factor die er voor zorgt dat een schaatsles een echt goede les is, een die er voor zorgt dat de instructeur en de cursisten het samen naar hun zin hebben. Dit is als het ware het sausje om de les heen, die de toon en sfeer bepaalt. Als je lessen neemt mag je ook een goede relatie met de instructeur verwachten, en gezelligheid in de groep. Schaatsen in een sociale activiteit.

Een goede schaatsles bestaat dus in ieder geval uit deze drie onderdelen:
–   Het aanleren van de schaatsbeweging,
–   met een gezonde dosis inspanning,
–   op een gezellige manier.

Een goede les in een notendop:
“Mijn instructrice is een geweldige begeleidster. Ze geeft duidelijke opdrachten, die goed aansluiten bij ons niveau. Ze geeft goede individuele aandacht en weet een goede, gezellige sfeer te creëren. Ik hoop dan ook dat we volgend seizoen weer bij haar komen” – cursist

heeft juiste opdrachtvormen

heeft een juiste opbouw

heeft een sportieve invulling

is een sociale activiteit