is een sociale activiteit

Wij zijn “sociale wezens” en schaatsers zijn niet anders. We nemen meestal les in een groep. Vinden het heerlijk om achter iemand aan te schaatsen. Je neemt iemand anders zijn/haar slag over. je zit lekker uit de wind. Je kunt het ook heerlijk vinden als er een treintje achter jou ontstaat. Samen schaatsen is ook gewoon gezellig. Wij kennen bij Duosport zeer veel groepen die al jaren en jaren samen schaatsen. Wij willen in onze lessen ook zeker aandacht besteden aan dit element. Leren treintje rijden. Leren elkaar in te halen. Van elkaar leren. Elkaar leren kennen. Misschien ontstaat er wel iets moois uit. Wij hebben genoeg voorbeelden.

Enthousiasme(ren)

Je leert van herhaling, maar je gaat alleen dingen vaker doen als je er ook lol in hebt en uit haalt. Daarom is enthousiasme(ren) een belangrijk punt. Heen en weer, tussen jou en cursisten en andere instructeurs. Gelukkig is enthousiasme aanstekelijk en is schaatsen super leuk.;)

Enthousiasme maakt je een goede schaatsinstructeur. Bij jeugd groepjes is het makkelijk voor te stellen dat een spel of oefening goed van de grond komt als je er zelf enthousiast aan meedoet. Maar bij volwassenen werkt het net zo: als instructeur speel je een belangrijke rol in schaatsinstructie op gebied van techniek, maar ook een goede sfeer in de groep en plezier in schaatsen overbrengen is heel belangrijk.

Enthousiast ben je al en in je les kun je dat overbrengen:

  • door mee te schaatsen met je cursisten of door voorspelbaar te zijn in waar je staat op de baan vergroot je jouw mogelijkheid tot interactie met jouw cursisten;
  • jouw plek bij de pylonenbaan kun je zo kiezen dat je jouw cursisten op je af ziet schaatsen én ze tegelijkertijd kunt aanmoedigen;
  • een wat langere opdracht is soms fijn om even 1 op 1 aandacht te kunnen geven;
  • zorg voor rij-opdrachten waarin cursisten hun schaatsbeweging kunnen laten zien. Oefeningen zijn goed maar even écht (hard) schaatsen is heel belangrijk.