is een sociale activiteit

De mens is een “sociaal wezen” en schaatsers zijn niet anders. We nemen meestal les in een groep, vinden het heerlijk om achter iemand aan te schaatsen: je kan iemands slag overnemen en zit lekker uit de wind. Of misschien vind je het juist heerlijk als er een treintje achter jou ontstaat. Samen schaatsen is ook gewoon gezellig. We kennen bij Duosport veel groepen die al jaren en jaren samen op het ijs staan. In onze lessen besteden we ook graag aandacht aan het samen-schaatsen-element: leren treintje rijden, leren elkaar in te halen, elkaar leren kennen, van elkaar leren… Misschien ontstaat er wel iets heel moois uit.

Enthousiasme(ren)
Je leert van herhaling, maar je gaat alleen dingen vaker doen als je er ook lol in hebt. Daarom is enthousiasmeren een belangrijk punt. Heen en weer, tussen jou en cursisten en andere instructeurs. Gelukkig is enthousiasme aanstekelijk en is schaatsen super leuk!
Enthousiasme maakt je een goede schaatsinstructeur. Bij jeugd groepjes is het makkelijk voor te stellen dat een spel of oefening goed van de grond komt als je er zelf enthousiast aan meedoet. Maar bij volwassenen werkt het net zo: als instructeur speel je een belangrijke rol in schaatsinstructie op gebied van techniek, maar ook een goede sfeer in de groep en plezier in schaatsen overbrengen is heel belangrijk.

Een aantal manieren waarmee je je enthousiasme kunt overbrengen in je lesopbouw zijn: