Cursussen

Schaatsles voor jong en oud en van kruk tot crack, dat is wat wij doen.
Wekelijks les op een vaste dag en vast tijdstip in de week of een intensieve vakantie cursus. 

Vakantiecursus
Tijdens de schoolvakanties kun je meedoen met de intensieve vakantie cursussen. Hele gezellige weken waarin je 1,5 uur per dag les hebt en waarin je je techniek in korte tijd een enorme sprong voorwaarts maakt. Afhankelijk van de week en de locatie bestaat de vakantie cursus uit 3, 4 of 5 dagen les. Jeugd en volwassenen hebben ook hier les op hetzelfde moment in aparte groepen.

Volwassenen|
Lekker schaatsen, of je nu heel veel of weinig ervaring hebt. Op alle momenten dat we lesgeven hebben we plaats voor alle niveaus. Op het ijs wordt bij de eerste lessen de indeling gemaakt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau écht beter leert schaatsen. Gedurende de cursus ga je met jouw instructeur aan de slag om gezamenlijk jouw techniek  steeds een stapje te verfijnen.We streven naar een maximale groepsgrootte van 15 zodat de instructeur in staat is om te differentiëren en rekening te houden met de onderlinge verschillen binnen de groep.

Sommige cursussen hebben een specifiek trainingsdoel zoals de Weissenseecursus of de Conditietraining. Deze vinden plaats op hetzelfde moment als de reguliere cursus, maar als een aparte groep waarbij de aandacht specifiek uitgaat naar dat doel.

Jeugd
Jong geleerd. Kinderen mogen meedoen met de schaatslessen vanaf 5 jaar oud. Bij de lessen voor de jeugd delen we de groepen in eerste instantie in op leeftijd en vervolgens op niveau. Bij de allerjongste jeugd (5-6 jaar) draait het vooral om spelend leren, de juiste beweging aanleren door vanuit hun belevingswereld te oefenen en vooral veel te doen. Ook bij de oudere kinderen wordt er zo veel mogelijk geschaatst en nu al met meer (technische) uitdaging. Aan het einde van iedere cursus hebben we voor alle kinderen een diploma en een speldje.

Bij de jeugd hanteren we een gemiddelde groepsgrootte van 13, iets lager dan bij volwassenen. De jeugdlessen vallen meestal samen met de lessen voor volwassenen zodat ouders en kinderen tegelijkertijd kunnen lessen.

Hoe meld je je aan?
Door in te schrijven via de knop “inschrijven” rechtsboven. Of, als je nog meer informatie wil over het rooster en de prijzen, even kijken bij jouw vestiging op deze site.

Entree
Op sommige locaties is het cursusbedrag inclusief het benodigde aantal entrees voor de lessen en op andere locaties regel je de entree bij de kassa van de ijsbaan. Op de site van de ijsbaan kan je de informatie vinden over de entreemogelijkheden bv strippenkaarten, schoolschaatspassen, passe- partouts of andere opties.

Inhalen
Als je een keer niet kunt deelnemen op jouw lesmoment dan bieden wij bijna altijd de mogelijkheid om in te halen. Overleg met jouw instructeur over de mogelijkheden. Inhalen mag voor- of achteraf  jouw gemiste les maar moet wél plaatsvinden in de cursusperiode die je hebt geboekt.

Schaatshuur
Op iedere ijsbaan is een schaatswinkel/schaatsverhuur waar je kunt kopen of huren. Soms is het ook mogelijk om schaatsen te leasen. Kijk even op de site voor de mogelijkheden of vraag het ons.