Een Trainingsles

Een extra training op het ijs maakt je een betere schaatser. Zeker omdat je dan specifieker traint en ook doordat je dan steeds beter de schaatsbeweging kunt uitvoeren en je steeds beter verschillende trainingsvormen kunt uitvoeren

Uithoudingsvermogen : Het kunnen volhouden een activiteit.

Kun jij een opdracht lang volhouden. Hoe moe word jij ervan. Dit maakt of je iets langer kunt oefenen en iets langer en/of meer oefenen maakt dat je het sneller leert.

In een trainingsles staat je FITHEID centraal. Het is een fysieke activiteit waarbij de uitvoering van de schaatsbeweging niet perse centraal staat. Dit is moeilijk te geven omdat fitheid niet toegeschreven kan worden aan een bepaalde groep. Het is individueel. Het gaat om jouw verhouding tussen Belasting en Belastbaarheid.

Wij geven een voorstel gebaseerd op gevorderde schaatsers. Dat wil zeggen dat je ongeveer 50 rondjes in een uur moet kunnen schaatsen.  We gaan ervan uit dat je met 100% intentie zowel het rechte eind als de bocht aan kunt. Het geeft een positieve trainingsprikkel zeker als je fris aan dit uur kunt beginnen. Dat wil zeggen dat je herstelt bent van andere en eerdere activiteiten.

Als je een middengroeper bent  kun je gerust de Trainingsvorm (verhoudingsgewijs) aanpassen naar ongeveer 40 rondjes in een uur.