Week 9

Een extra trainingsles en een Blog (over DE BOCHT)  staan onder aan deze pagina

Om te beginnen: met de Duo-app heb je altijd al je lessen bij je en “Inchecken” bij je instructeur blijft ook echt belangrijk en wij willen daar deze week nog iets aan toevoegen. Vraag je instructeur gerust om een voorbeeld, hij/zij kan het en als jij een beeld in je hoofd hebt wordt het aanleren alleen maar makkelijker.

Bocht, bocht en nog eens bocht

De bocht hoort bij schaatsen, het is niet moeilijk, het is net even iets anders. Voor elk niveau is het belangrijk aandacht te besteden aan de bocht omdat vaardigheden op het rechte eind en in de bocht elkaar versterken. Als je je een maal veilig voelt in het pootje over dan is de bocht qua beweging eigenlijk niet moeilijker dan de schaatsbeweging op het rechte eind. In het blog lees je er meer over.

Voor de bocht zijn zaken als plaatsing/stabiliteit erg belangrijk. Door opdrachten te doen voor de bocht wordt dan ook het rechte eind weer beter.

Beginnende schaatsers zijn zij die weer bij de basis willen beginnen. Er kan wat angst, onzekerheid of spanning ingeslopen zijn. Als je je fysiek nog wat onwennig voelt, maar ook botte schaatsen kunnen je een beginnende schaatser maken

Middengroepen, als je al een stapje verder bent maar nog moeite hebt met pootje over. Je kunt al lekker schaatsen maar bent nog niet in staat om echt te spelen met je vaardigheden. Daarvoor moet je je nog net iets vrijer en veiliger voelen.

Gevorderde schaatsers zijn schaatsers die al langer schaatsen en met gemak pootje over kunnen. Je hebt bijna alle onderdelen van de schaatsbeweging onder de knie. Het gaat vaak om details.

Een Trainingsles

Wat zegt onze opleider