Een Trainingsles

In een trainingsles staat je FITHEID centraal. Het is een fysieke activiteit waarbij de uitvoering van de schaatsbeweging niet perse centraal staat. Zo’n schema is moeilijk te geven omdat fitheid niet toegeschreven kan worden aan een bepaalde groep. Het is individueel. Het gaat om jouw verhouding tussen Belasting en Belastbaarheid.

Wij geven een voorstel gebaseerd op het beeld van een “algemeen gevorderde schaatser”. Dat wil zeggen dat je ongeveer 50 rondjes in een uur moet kunnen schaatsen.  We gaan ervan uit dat je met 100% intentie zowel het rechte eind als de bocht aan kunt. Het geeft een positieve trainingsprikkel zeker als je fris aan dit uur kunt beginnen. Dat wil zeggen dat je herstelt bent van andere en eerdere activiteiten.

Als je een middengroeper bent  kun je gerust de Doe-opdrachten (verhoudingsgewijs) aanpassen naar ongeveer 40 rondjes in een uur.

Het 1e blok heeft altijd een Warming-Up karakter. Zorg dat je er ook fysiek klaar voor bent om een inspanning te leveren. Natuurlijk is het goed (misschien wel beter) om ook voordat je het ijs op stapt al een warming-up te hebben gedaan. Hiervoor doen wij graag een voorstel maar laat je daar niet op vastpinnen. Heel veel succes

Rustig Inlopen na ca. 10 minuten doe je 4×4  Kniehef passen gevolgd door rustige loopvormen en goed je Heupen los draaien, gevolgd door 20 Schaatspassen, dan ga je in ieder geval warm het ijs op.