Week 4 (2021)

Een trainingsles en een uitgebreide achtergrond (Wat zegt onze opleidier) staan onder aan deze pagina

Het kan zijn dat instructeurs aanpassingen gaan maken in ons voorstel gewoon omdat zij jou zien schaatsen en veel beter kunnen inschatten waar jij als cursist op dit moment behoefte aan hebt. De digitale lessen zullen dan ook steeds meer als ondersteuning worden ingezet.

Naast de “mechanische” uitgangspunten besteden we ook aandacht aan de zogenaamde “fysieke” uitgangspunten. In onze Wat zegt de Opleider staat daar veel meer over (specifiek voor de thema’s van deze week). Natuurlijk ook weer een voorstel voor een Trainingsles voor als je extra wilt schaatsen. Zeker ook voor beginnende schaatsers helpt het enorm om af en toe een extra uurtje ijs te pakken en het is helemaal niet erg om dan gewoon een uurtje te vullen met een les die je al hebt gehad. Veel doen daar leer je van.

Als je de uitleg meer duiding wilt geven kun je naar de filmpjes kijken onder de volgende knoppen.

Filmpjes voor Beginnende Schaatsers, Filmpjes voor Middengroepers, Filmpjes voor Gevorderde Schaatsers

Deze week staan de thema’s Sturen (remmen – glijden – snijden) en Afzetten centraal en natuurlijk krijgt ook De Bocht steeds meer aandacht vanuit het thema Plaatsing.

Nog even dit: Remmen en versnellen zijn elkaars opponenten. Voor beide echter moet er vermogen geleverd worden en daarin lijken ze juist meer op elkaar. vermogen wordt in het schaatsen geleverd door hoekveranderingen in de knieën, enkels en heupen. Zowel afzetten als afremmen doe je daarom vanuit gebogen benen(knieën). Wel staat de schaats richting tov de rijrichting bij remmen echt anders dan bij afzetten.

Beginnende schaatsers

Middengroepers

Gevorderde schaatsers

 

Wat zegt onze opleider

Een Trainingsles