Wie zijn wij

Brede benadering
Een brede benadering in de schaatslessen. Dat betekent aandacht voor fysieke aspecten, techniek en materiaal, maar ook voor sociale en mentale aspecten.
Iedereen serieus nemen in het leerproces
Een kind van 5, een recreant van 71, een tiener van 16, een student van 21, een professional of recreant; wij willen iedereen serieus nemen in zijn of haar leerproces.
Schaatsen als totaalbeweging
De schaatstechniek is onder te verdelen in verschillende kleinere onderdelen. Onderdelen kunnen worden uitgelicht, en apart van elkaar geoefend worden, maar altijd met als doel: schaatsen als totaalbeweging.
Een aap, ijsbeer, pinguïn of een muis nadoen?
Met leren schaatsen kan dat net zo belangrijk zijn als zeggen dat je diep moet zitten. Kruipen in de huid van de leeftijd van de kinderen in de groep. De focus verleggen van het koude ijs naar een prachtig sprookje waarin alles kan, allemaal voor een leuke les waarin je beter leert schaatsen.
Continue ontwikkeling
Mee in de ontwikkelingen op gebieden van fysiek, materiaal en techniek, zo houden wij onze visie actueel. Daarom ook geen standaard lessen.
Stiekem beter worden
De bocht oefenen om beter te worden op het rechte stuk.
"Als je Pietje beter wil laten schaatsen, moet je Pietje beter leren kennen"
Iemand beter laten schaatsen door verschillende kanten te bekijken. Is iemand bang of juist gek op snelheid? Deze dingen zijn belangrijk in het leerproces. Hiervoor is een connectie tussen instructeur en cursist belangrijk.
Geen protocollen en standaardlessen
Iedereen leert anders en daarom kiezen wij niet voor één route. De connectie tussen instructeur en cursist is daarin leidend.
Brede benadering Iedereen serieus nemen in het leerproces Schaatsen als totaalbeweging Een aap, ijsbeer, pinguïn of een muis nadoen? Continue ontwikkeling Stiekem beter worden "Als je Pietje beter wil laten schaatsen, moet je Pietje beter leren kennen" Geen protocollen en standaardlessen

Duosport geeft schaatscursussen op verschillende ijsbanen verspreid over Nederland. Met ongeveer 350 instructeurs geven we schaatsles aan jeugd en volwassenen, hele snelle en net beginnende schaatsers, scholen en bedrijven.

Het merendeel van onze instructeurs geeft schaatsles naast hun studie of hun werk en ze worden intern bij ons opgeleid. Voor een blik in de keuken kun je kijken bij onze Schaatsacademie. Naast alle verschillende interesses en achtergronden hebben onze instructeurs allemaal twee dingen gemeen: ze kunnen goed schaatsen en het zijn enthousiaste leraren die constant op zoek zijn naar hoe ze de schaatsbeweging nog beter aan kunnen leren.

We werken met een vijftal mensen op ons kantoor in Diemen van waaruit we de lessen organiseren en waar we telefonisch, via mail en via chat zo goed en snel mogelijk bereikbaar zijn voor vragen en opmerkingen.