Meenemen naar de ijsbaan: wat zit er in je tas?

1 oktober 2019 Door: Alice

Omdat een goed begin het halve werk is, het ijs al glad genoeg is en je je aandacht wel op het ijs kan gebruiken. Als je voor het eerst (na de zomer of helemaal voor het eerst), naar de ijsbaan gaat is dat weer even wennen. Het is een tijdje geleden dat je schaatsen hebt aangeraakt. Dat je rondjes hebt geschaatst. Maar geen reden tot paniek! Jij kan lekker naar de ijsbaan en wij zetten voor je op een rijtje wat je allemaal nodig hebt voor je eerste schaatsles. Dan verschijn jij sowieso perfect aan de start en hoef je alleen nog maar te denken aan het fijne vooruitzicht van schaatsen. Heel veel schaatsplezier!

Vier dingen die onmisbaar zijn in je schaatstas:

  1. Scherpe schaatsen

Wat veel mensen niet weten is dat nieuwe schaatsen vaak nog geslepen moeten worden voor de eerste keer. Nieuwe schaatsen zijn vaak niet ‘rijklaar’. En wist je dat je schaatsen na het schaatsen op natuurijs meestal ook een slijpbeurt kunnen gebruiken? Zo test je of jouw schaatsen nog scherp zijn.

  1. Handschoenen

Het lijkt flauw, maar zonder handschoenen mag je het ijs niet op. Dat is niet alleen omdat we het zo belangrijk vinden dat je geen kou vat (natuurlijk willen we niet dat je met blauwe vingers de les verlaat), maar voor de veiligheid. Mocht je vallen of op een andere manier in de situatie terechtkomen waarbij je handen het ijs raken, dan zijn handschoenen je bescherming tegen al die andere (scherpe) schaatsen. Gewone handschoenen zijn prima. Er zijn ook speciale schaatshandschoenen te koop die snijbescherming bieden.

  1. Muts (of helm)

Er is op het ijsbaan geen helmplicht. Je ziet ze echter steeds vaker en er zijn ook specifieke schaatshelmen. Je voelt ze niet en ze bieden veel bescherming. Je ziet ook veel schaatsers een muts dragen. Er zijn lekkere warme, leuke en mooie mutsen. Daarnaast is een muts ook nuttig. Een muts biedt net als handschoenen een beetje extra bescherming.

  1. Broek

Wedstrijdschaatsers schaatsen in een pak, snellere schaatsers meestal in een schaatsbroek. Heb je geen schaatsbroek? Geen probleem. Belangrijk is dat je een broek draagt waar je goed in kunt bewegen. Een spijkerbroek kan gaan knellen en dat is niet lekker, want met schaatsen heb je bewegingsvrijheid nodig. Een schaatsbroek is mooi; zit strak en zit dus nergens in de weg, geeft je bewegingsvrijheid én is lekker warm. Een schaatsbroek of pak zit trouwens idealiter lekker hoog of vast aan je schouders; lekker warm en zakt niet af. En dat is fijn. Voor kinderen, zeker voor de kleinere kinderen, is een skibroek prettig voor tijdens het schaatsen. Zo kunnen ze veel vallen en zitten, zonder het koud te krijgen of nat te worden.

Stiekem schaatsen best veel mensen in een hardloopbroek. Weet wel dat een schaatsbroek vaak een warm laagje heeft ingebouwd tegen de kou van het ijs. Het is daarom aan te raden nog een thermobroek onder je hardloopbroek te dragen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag (info@duosport.nl / 0900-duosport (386 77 67) 10 cent per minuut, ma-mr: 10:00 – 14:00 uur).

 

Je kan op dit moment niet reageren.