Jeugd

Ieder seizoen komen vele kinderen schaatsles volgen op de verschillende ijsbanen waar Duosport actief is. Voor veel kinderen is het vertrouwd, voor sommigen nieuw en eng. Aan het begin van de cursus geldt vaak maar een vraag: “in welke groep moet ik / mijn kind?” Om antwoord op die vraag te kunnen geven is het handig om te weten hoe de groepsindeling in zijn werk gaat.

Stap 1: Verzamelen

Al voordat de volwassenen van de kinderen worden gescheiden wordt iedereen die komt voor een cursus bij elkaar geroepen. De hoofdinstructeur legt aan iedereen uit wat er gaat gebeuren.

Voorbeeld Amsterdam: De grote verzamelplek op de krabbelbaan.

 

Stap 2: Volwassenen scheiden van kinderen

Voordat de kinderen worden ingedeeld vertelt de hoofdinstructeur dat de volwassenen 5 minuten later worden ingedeeld dan de kinderen. De volwassenen zonder kinderen kunnen dan nog even zelf gaan schaatsen. De volwassenen met kinderen kunnen bij hun kinderen blijven, zodat ze zien dat hun kind goed terecht komt.

Stap 3: Indelen op leeftijd

Alle kinderen worden eerst op leeftijd ingedeeld. Bij Duosport worden de volgende leeftijdscategorieën aangehouden:

5/6
7/8
9/10/11
12+

Elke leeftijdsgroep wordt apart ingedeeld op niveau (tenzij er niet genoeg kinderen zijn voor meerdere groepen). Iedere leeftijd wordt op een andere plek ingedeeld door een andere instructeur.

Indeling: 5-6 jaar7-8 jaar9-11 jaar en 12+

Voorbeeld Amsterdam: Verzamelplek van iedere leeftijdsgroep