Opleiding

Hoe wordt je een goede schaatsinstructeur?

Haak aan bij de opleiding

We organiseren modules, opleidingsdagen, stages en ondersteunen je met een onlinehandboek, uitgewerkte modules en blogs. We hebben ze voor alle niveaus en van onervaren tot ervaren en voor kennis en inspiratie. Voor de groep staan en schaatsles geven is ook gewoon een vak en dat kun je leren. 

 

Verbind met andere instructeurs

Als je instructeurs vraagt waar ze veel aan gehad hebben dan is de kans groot dat ze “collega’s” zeggen. De instructeursruimte is dé plek waar je elkaar ontmoet, kletst over schaatsen en lesgeven en waar je terecht kunt met vragen. Je leert van de oplossingen van collega’s maar ook van de problemen die collega’s voorleggen ten aanzien van hun eigen cursisten. We kunnen je koppelen aan een andere instructeur in de vorm van een buddysysteem of om stage te lopen. Verder leer je veel wanneer je een groep van iemand anders overneemt of wanneer iemand anders jouw les overneemt. Je legt dan al snel elkaars visie op specifieke cursisten of lesonderdelen naast elkaar. 

Geef les

Zorg voor een goede lesvoorbereiding en doe ervaring op. Leer van wat je ziet en doet en experimenteer. 

Leer van cursisten

Zij zijn jouw meest directe feedback. Wees niet alwetend en leer door naar ze te kijken, te luisteren, door aan ze te vragen hoe ze iets ervaren en wat ze nodig hebben.

Neem jezelf mee naar de les

De allerbelangrijkste component van een goede instructeur ben je zelf; jouw karakter, opleiding, ervaring en passie voor schaatsen en/of lesgeven. Dat klinkt voor de hand liggend maar is enorm belangrijk om te beseffen omdat het bepaalt hoe jij het liefst voor de groep staat, je les voorbereidt en leert maar ook wat jouw eventuele valkuilen of blinde vlekken zijn en waar je juist enorm enthousiast van wordt.

 

Instructeur worden

Heb je interesse om instructeur te worden? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste instructeurs. Daarvoor moet hij of zij:

Bel (0900-duosport) of mail naar info@duosport.nl voor meer informatie of een afspraak.

Groet,

Duosport Schaatsacademie.