IJsvrijschoolschaatsen

IJsvrij

Het Schoolschaatsproject voor Hoorn en omstreken

schrijf je in (link)

(beeldmerk)

Natuurlijk hoort schaatsen bij Nederland maar veel meer nog hoort schaatsen bij de motorische ontwikkeling van kinderen. Met dynamisch glijden, starten, remmen, vallen en opstaan doe je de vaardigheden op die je ook met andere sporten nodig hebt. Daarnaast is schaatsen typisch een sport die je, eenmaal geleerd, nooit meer verleerd.

Vandaar het IJsvrij Schoolschaatsproject. Een georganiseerd schoolschaatsproject waarin we met de partners op de ijsbaan, Van der Woude, Optisport en Duosport zorgen voor de belangrijkste vereisten; ijs, speciaal gereserveerd voor de deelnemers, goede leenschaatsen en deskundige schaatsinstructie. Mede mogelijk en betaalbaar gemaakt door ENGIE als partner van IJsvrij.

Over ENGIE (en de reden om te participeren)

Het ijs op

De leerlingen komen drie keer naar De Westfries in Hoorn en krijgen daar een uur schaatsles. De lessen vinden plaats op de binnenbaan waar de kinderen vrijuit kunnen oefenen onder begeleiding van gekwalificeerde (Duosport)instructeurs. De leerlingen maken gebruik van de schaatsen van het schoolschaatsproject, goede en scherpe combinoren waar de kinderen snel op uit de voeten kunnen. In een serie van drie lessen krijgt iedereen les op zijn of haar eigen niveau en komen alle facetten van schaatsen aan bod. Natuurlijk eindigen we met een leuke stempeltocht zodat iedereen het geleerde ook in praktijk kan brengen.

Heb je nog vragen dan horen we het graag. Inschrijven kan via (…)

 

Wat is precies Schoolschaatsen Hoorn

Schoolschaatsen is: het interesseren van kinderen van rond de 9/10 jaar (groep 6/7) in Hoorn en omstreken voor de schaatssport door een goed georganiseerd programma aan te bieden waarin op jaarlijks terugkerende basis, drie maal een wekelijkse les wordt geven van 1 uur, op goed materiaal en goed begeleid. Het vindt plaats in 6 maanden oktober-maart.

Terugkeer naar de ijsbaan en doorstroming naar clubs wordt gestimuleerd, sterker nog, is de diepere doelstelling van het Schoolschaatsen. Het betreft een kennismaking die aansluiting geeft op drie schaatsvormen:, langebaanschaatsen/marathon/short track, kunstrijden en ijshockey.