Leergierig

Het Schaatsen leer je bij Duosport handboek online!

De handouts van de instructeursdag vind je hier.

Instructeur in opleiding en daarna

Aan ontwikkeling zit geen eind. Als je open blijft staan voor nieuwe dingen is dat goed voor je ontwikkeling als schaatsinstructeur. Je begint bij ons als instructeur in opleiding. Je volgt modules, krijgt begeleiding en loopt stage. En je start, wanneer jij daar klaar voor bent, voor de groep.

In de praktijk betekent dit dat je als instructeur in opleiding een lesvoorbereiding maakt en die overlegt met jouw begeleider. Vervolgens sta je zelfstandig voor de groep en evalueer je samen met jouw begeleider de les en blik je vooruit op de volgende. De rol van de begeleider is om jou, vanuit zijn of haar kennis en ervaring, te helpen ontwikkelen.

Haak aan bij de opleiding

We organiseren modules, opleidingsdagen, stages en ondersteunen je met een onlinehandboek, uitgewerkte modules en blogs. We hebben ze voor alle niveaus en van onervaren tot ervaren en voor kennis en inspiratie. Voor de groep staan en schaatsles geven is ook gewoon een vak en dat kun je leren.

Leer van cursisten

Zij zijn jouw meest directe feedback. Wees niet alwetend en leer door naar ze te kijken, te luisteren, door aan ze te vragen hoe ze iets ervaren en wat ze nodig hebben.

Leer van elkaar

Verder vinden we het belangrijk het gesprek te voeren. Van samen praten over schaatsles geven instructeursruimtes leer je soms nog het meest.

Nooit uitgeleerd Schaatsen-leer-je-bij-Duosport-handboek-instructeurs-2019-2