volwassenen

Ieder seizoen komen vele volwassenen schaatsles volgen op de verschillende ijsbanen waar Duosport actief is. Voor veel volwassenen een jaarlijks terugkerende activiteit, voor andere een nieuwe ervaring. Ook bij volwassenen geldt aan het begin van de maar een vraag: “in welke groep moet ik?” Om antwoord op die vraag te kunnen geven is het handig om te weten hoe de groepsindeling in zijn werk gaat.

De volwassenen worden alleen ingedeeld op basis van niveau (en niet op leeftijd). Dit gebeurt altijd relatief, dat wil zeggen dat je niveau bepaald wordt ten opzichte van de andere cursisten op hetzelfde uur. Er is geen sprake van niveau 1,2,3 etc. Dit heeft als voordeel dat de cursist elk jaar bij cursisten zit die van zijn/haar eigen niveau zijn. Hoe meer cursisten er op een uur zijn, des te kleiner de niveauverschillen in de groepen.

Indeling

De laatste jaren wordt steeds vaker aan cursisten gevraagd te kiezen tussen drie soorten groepen, namelijk:

Belangrijk hierbij is dat dit geen definitieve keuze is, als de cursist of de instructeur het gevoel heeft dat iemand niet in de juiste groep zit kan er altijd (tot op een zeker moment) geschoven worden.

Als de cursisten voor zichzelf die keuze hebben gemaakt zijn er drie groepen gevormd. Binnen deze groepen zullen vervolgens kleine groepjes worden gemaakt (afhankelijk van het aantal cursisten). Dit gebeurt deels op inzicht en deels door het rijden van een x aantal rondes. Op basis van binnenkomst worden de groepen gevormd.

Ook hier is het belangrijk dat er geteld wordt om hoeveel cursisten het gaat, zodat er per groep ongeveer evenveel cursisten zijn (we gaan uit van ongeveer 17 cursisten per groep).

LET OP! Het kan voorkomen dat een cursist nog niet in de goede groep zit of later het ijs op komt. Op drukkere uren is er altijd een instructeur aanwezig die zich puur bezighoudt met het schuiven tussen de groepen, waar dat nodig is!

beginnende schaatsers

gevorderde schaatsers