De volgende stap in je schaatscarrière

24 februari 2016 Door: Chris van Saaze

Eigenlijk zijn er twee stromingen: “aan het materiaal mag het niet liggen” en “ik moet eerst pootje-over/een ronde onder 40 seconden/tien rondjes achter elkaar/fitter worden/… (vul zelf maar in) en dan mag ik van mijzelf nieuwe schaatsen kopen.”

Voor beide stromingen valt, al dan niet financieel onderbouwd, iets te zeggen. Alleen maar de hele tijd bezig zijn met het materiaal maakt je niet zo maar een betere schaatser en anderzijds is doorharken op de spreekwoordelijke schaatsen van zolder nog van die en die zijn geweest, ook niet aan te raden.

Wat dan wel? Het kan goed zijn dat nieuw materiaal de volgende stap in je schaatscarrière is en dat kan op alle niveaus zo zijn.

Ben je beginner en heb je blaren, pijnlijke voeten, knikkende enkels dan kan het goed zijn dat je op oude leren noren staat en je direct een stap maakt op het moment dat je overgaat op combinoren eventueel met klapset. 

Wil je kind tussen de 5-8 liever stoppen met schaatsen omdat de motivatie weg is en de andere kinderen harder vooruit gaan dan kan het goed zijn dat het goed is om de doorlopers te verruilen voor combinoren

Heeft je kind van 8-10 altijd heerlijk geschaatst maar gaat schaatsen nu met gepaard met pijn in de enkels en lukt het allemaal niet meer dan kan het zijn dat je nieuwe klapschaatsen net te hoog zijn of de schoen net te weinig steun biedt.

Schaats je al best behoorlijk maar loop je wel tegen een grens aan die voor anderen in de groep mét klapschaatsen niet lijkt te gelden, kijk eens voor een paar klappers

Rijd je al jaren wedstrijden en wil je graag nog jaren verder en ben je bereid om daarin te investeren, ga op zoek naar een paar fijne maatschoenen. Back Camera

Allemaal voorbeelden waarin de volgende stap in je schaatscarrière gewoon te koop is.

Nu nog even de financiën…

Kijk hier voor meer informatie over materiaal.

 

Je kan op dit moment niet reageren.